Ud i det fri

Vi mennesker er skabt til noget andet end det, vi gør mest. I stedet for at sidde skal vi ud i det fri. I stedet for at stresse skal vi ånde dybt ind og puste roligt ud. Vi skal ud at gå. Vi skal have vind i håret. Det gør os godt. Her i Jyllands Hjerte har du alle muligheder for at komme ud. Landskabet, som istiden så generøst efterlod sig, er unikt og dramatisk. Byder på tunnel- og smeltevandsdale, bakkede randmoræner og steder, der kalder på stilhed. Vi er heldige at have fået noget af Danmarks bedste terræn og smukkeste natur. Og vi deler det gerne med dig.

Ud i det fri i Kolding
Ud i det fri i Vejle
Ud i det fri i Billund

Array7988
Geografisk Have

Did you remember to get fresh air today? Feel the silence of unique Danish nature where landscapes are shaped by the Ice Age.

Array7992
Destination Lillebælt
Array8001
VisitKolding
Destination Lillebælt

Strande

Bølger og børnevenlige badestrande. I Kolding og Vejle kalder skønne strande på store badedage. Her kan du drive og dase med den gode bog. Men måske er du mere til at udfordre familie og venner med strandtennis eller kongespil. Hvor taberen naturligvis er den, der går hen og henter is. Nyd temperaturen på en sommerdag og forestil dig, hvordan kuldegyset vil være på en vintermorgen. 

Handicapvenlige strande

Jyllands Hjerte har flere strande, hvor vandet kun er en rampe væk. Albuen Strand, Ibæk Strand, Hvidbjerg Strand og Høll Strand er alle handicapvenlige

FlyingOctober
Destination Lillebælt
VisitKolding
VisitKolding

Vandreruter

På tur. Et par timer, hele dagen eller måske flere dage? Med rygsæk, madpakke og muligheden for at stoppe op og bare nyde. Naturen omkring Vejle, Kolding og Billund er storslået. Så er det sagt. Samtidig er den fuld af flora, fauna og fortællinger fra fortiden. Og så er den lettilgængelig. Derfor vil vi gerne invitere dig til at bruge den. Gå på opdagelse eller benyt dig af de mange afmærkede stier, du finder overalt i området.

Snør vandrestøvlerne!

Leg kongens efterfølger på Kong Rans togt, som er en vandrerute i seks etaper. Tag en enkelt etape eller benyt muligheden for at overnatte på kro eller vandrehjem på ruten.

Array8065
Mads Hansen
Array8062
Mads Hansen
Array8071
Mads Hansen
VisitBillund

Hedelandskab og ådal

Vindomsuste hedelandskaber. Sandklitter og bakkede ådale rige på dyreliv. Her er noget at udforske. Uanset om ens små fødder træder i de voksnes fodspor, eller man nyder det store i, at de mindste er fløjet fra reden. Tag på tur i storslåede naturområder formet af naturens fantastiske kræfter. Gå kilometer efter kilometer, leg Kongens efterfølger eller find en rolig plet, hvor du lader blikket vandre i stilhed over landskabet.

Tid til at trække vejret

Nyd en pause i det fri. I Trekantområdet er der skønne naturomgivelser af enhver slags.

VisitKolding
VisitBillund
VisitBillund
VisitBillund

Grønne pusterum

En pause. I det grønne. Måske med tæppe og picnic for to. Måske en stund med fangeleg for hele familien? Vejle og Kolding har flere parker, der indbyder til et pusterum midt i byens pulserende liv. Eller vær med, når de lokale mødes i parkerne om sommeren til koncerter og events. Vi lover, at du får et godt indblik i dansk hygge – og festlige minder med hjem.

Gå på opdagelse i botanikken

Køber du billet til Geografisk Have i Kolding (børn er gratis), kan du opleve, hvordan træer, buske og urter smelter sammen i flotte farver.

Array8106
Geografisk Have
Array8105
Vincent Roose
Array8104
VisitKolding