Gastronomi

Jyllands Hjerte er et sandt fødevare­mekka. Området starter nord for Vejle og går sydover – med det frodige fjordland mod øst og de mere nøjsomme jorde mod vest. Geografien giver området en gastronomisk mangfoldighed med lokale råvarer som bær, svampe, grønt, vildt, gris, lam, fjerkræ og fisk. Tænker du lokale gårdbutikker, unikke mikrobryg, dansk vin og whisky ind på din tur rundt i området, lover vi, at du ikke går forgæves. Sigter du efter Michelin­stjernerne, har vi to af slagsen.

Gastronomi i Kolding
Gastronomi i Vejle
Gastronomi i Billund

Array7837
Madkælderen

Take a bite of the Heart of Jutland. A taste of Nordic nature and proud craftsmanship.

Array7838
Array7839
Nikolaj Didriksen
Steffen Stampe

De nye stjerner

Vil du også nå stjernerne? Det kan du i Jyllands Hjerte. Gå på opdagelse i smage og kulinariske kreationer, der er vurderet værdige til Michelin-stjerner. Der er plads til wauw, når vi siger velbekomme. Duften af udsøgte råvarer fylder næseborene, vinglassene klinger, og scenen er sat til en ganske særlig aften på Restaurant Lyst og MeMu.

Og nyder du netop at få en god drue, behøver du ikke at rejse helt til Sydeuropa. I Dons ved Kolding ligger Skærsøgaard. Danmarks første autoriserede og mest præmierede vingård. For i Jyllands Hjerte dyrker vi druerne selv. Så find din indre sommelier frem og smag dig gennem de lokale vingårde.

Fra pølsevogn til Michelin-nation

Til trods for at Danmark er et lille land, er vi godt med på madkunstens scene. Hele 27 restauranter har en Michelinstjerne – og to af dem, Restaurant Lyst og MeMu, ligger i Vejle.

Lokale og enkle råvarer med en moderne tilgang til gamle, danske madtraditioner. Det er essensen af det Ny Nordiske Køkken, som har sat Danmark på det gastronomiske verdenskort.

Skærgaard Vin
Nikolaj Didriksen
Bror Ditlev
Paladspassagen Social Dining

Lokale hemmeligheder

Vil du spise som de lokale? I Jyllands Hjerte har vi mange gemte skatte, der forkæler dine smagsløg. Tag på streetfood eller besøg bagerier, destillerier og mejerier. Stop ved de lokale gårdbutikker og mød menneskene bag. Kom tæt på livet på landet. Måske så tæt, at du kan klappe køerne, som giver mælk til isen eller bøf til din burger. Mærk den gode mavefornemmelse, når maden ikke er fragtet fra den anden side af jorden.

Lad dig guide til lokale smagsoplevelser

I Vejle kan du lade dig inspirere af Gastro Guiden, som gør det nemt at finde rundt til spiseoplevelser i særklasse for både børnefamilien, parret og livsnyderen.

Array7845
Daniel Rye
Array7846
Street Food Vejle
Array7847
Restaurant Valdemar