Design & Kunst

Som mad på bordet og vand i glasset er kunst og design vigtige ingredienser i livet. Vi får sat det gode over for det onde. Livet over for døden. Kunsten hjælper os med at erfare livet og stille spørgsmål til den måde, vi lever det på. Design hjælper os med at navigere i verden. Vi bliver beriget. Sådan er det i dag. Og sådan har det altid været. I Jyllands Hjerte tager vi kunst og design alvorligt. Det mærker du tydeligt, når du tager rundt fra sted til sted.

Design & Kunst i Kolding
Design & Kunst i Vejle

Array8556
Kenneth Stjernegaard

Experience architectural gems and eye-opening artworks.

Array8562
Emil Lyngbo
Array8566
Mads Hansen

Arkitektur og byvandring

Oplev storslået arkitektur i nord, syd, øst og vest. Her smelter kunst, design og byudvikling sammen. Fra gammelt og mindeværdigt til nyt og moderne. Tag på byvandring i brolagte gader eller hop på cyklen for at udforske by og land. Oplev kongeslotte i nye klæder og se, hvordan nutid og fortid bliver bundet sammen i en arkitektonisk symfoni. Jyllands Hjerte har helt sikkert noget for dig!

Design og arkitektur går hånd i hånd

Vidste du, at Jyllands Hjerte rummer flere bygningsværker, som har vundet priser og er tegnet af anerkendte arkitekthuse?

Mads Hansen
VisitBillund
Mads Fjeldsø Christensen
VisitBillund

Gode stop på din tur i byen

Latinerkvarter, hyggelige gader og særlige bygninger. At spadsere rundt i en by giver god anledning til at lade sig betage af arkitektur, stilarter og design. Måske får du på din tur også lyst til at stoppe op og stikke hovedet ind i byens butikker eller tage en pause på en hyggelig café. Det er der god anledning til, når du holder ferie i Jyllands Hjerte. Udforsk Billunds voksende centrum, tag til Vejle, der er kåret som Danmarks flotteste handelsby eller læg vejen forbi Kolding, hvor du kan supplere din shoppingrute i midtbyen med en tur til Kolding Storcenter.

Bringing a small gift home makes your holiday memories last longer.

Array8701
Mads Hansen
Array8732
VisitKolding
Array8734
VisitKolding

Kunst, kreativitet og krøllede hjerner

Grafiske værker, smukke guldaldermalerier og portrætter af dem, der var engang. Vil du lære danskerne at kende, rummer anerkendt kunst og design en række fortællinger. På Vejle Kunstmuseum eller Trapholt i Kolding kan du blive klogere på, hvem vi er, hvordan vi lever, og hvad der er vigtigt for os. Oplev værker og design side om side med store internationale kunstnere. Gå på opdagelse i kreative og krøllede hjerner. Slip fantasien fri – hvem ved, måske du får lyst til at lege Picasso, når du kommer hjem?

Fra byggeklodser til bamser

I LEGO®-familiens gamle hjem i Billund er der ikke længere byggeklodser. Men bamser. 1.200 stk. i alt. Træd indenfor i det bløde univers Teddy Bear Art Museum. Et sted for både voksne og børn. For bamser er ikke længere bare børnelegetøj, men kunst.

Galleri Sam
Jonas Fotografi
Vejlemuseerne
Mads Hansen

Musik og kultur i hjertet

Et uhyggeligt Halloween-optog gennem græskarudsmykkede gader. En fortryllende julekoncert som lyspunkt i mørket. Eller forårsfornemmelser i byparkernes grønne natur. Hele året byder Vejle og Kolding på kultur, koncerter og komik. I Jyllands Hjerte kan du altid få stillet din musikalske og kulturelle trang.

Array8780
Emil Lyngbo
Array8775
Emil Lyngbo
Array8786
Mads Hansen
Array8785
VisitKolding